Heftig verhaal

Heftig verhaal

16 februari 2020 Uit Door mvdven

Ondestaande verhaal kreeg ik via de sociale media toe gestuurd, ik schrok er van. Was het verhaal nu positief of negatief bedoeld, ik weet het niet maar het zette me wel aan het denken. Lees en beoordeel zelf.


Ik kocht een vogelvoederbakje en hing deze op mijn balkon. Vulde deze doorlopend met vogelzaad. Binnen een week hadden we vele vogels die onafgebroken gebruik maakten van het vele zaad.

Maar toen begonnen de vogels te nestelen in alle holtes van het balkon, boven de tafel en naast de barbecue.

Toen kwam de vogelpoep. Op het terras, op de stoelen, op de tafel, werkelijk overal.

Toen werden de meeste vogels steeds brutaler; ze maakten duikvluchten en probeerden mij te pikken, zelfs al had ik ze net gevoed. Andere vogels waren onstuimig en zeer luid. Ze zaten op het voederbakje en krijsten en schreeuwden tegen mij.

Telkens als het voederbakje bijna leeg was eisten ze dat ik het bakje weer moest vullen.

Na een tijdje kon ik zelfs niet meer op het balkon zitten. Dus nam ik het vogelbakje weg en na een paar dagen waren de vogels verdwenen. Ik heb hun rommel opgeruimd, haalde al hun nesten weg en heb alles schoon gemaakt.

Al snel was het balkon weer als vroeger: stil en rustig. Geen vogel kwam nog op voor zijn recht op gratis voer.

Laten we dit eens anders bekijken: Onze regering geeft gratis onderdak, eten, medische zorg en onderwijs aan de vele vreemdelingen die ons land binnenkomen.

Er kwamen illegalen met tienduizenden tegelijk. Hierna gingen onze belastingen omhoog voor alles wat de illegalen kregen. Kinderen lopen achter op school omdat de helft van de klas geen Nederlands spreekt.

Vreemdelingen lopen met vlaggen door de straten en schreeuwen en eisen meer rechten en allerlei vrijheden.

Het gedachtegoed van Pim Fortuyn was zijn tijd ver vooruit. Misschien is het tijd voor de overheid om de voederbakjes weg te nemen…

Mijn mening over dit verhaal?

Ik ben opgegroeid met het idee dat je iedereen moet helpen, iedereen is gelijk en iedereen heeft recht op scholing en eerbiediging van godsdienst en levensovertuiging is ook niet voor niets vast gelegd in de grondwet.

Nu is het lastig om online een menig te geven zonder dat iemand er wel iets van zal vinden maar laten we het als een spreekwoord omschrijven:

  • Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken.
  • Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.

Voor mijn is iedereen gelijk, iedereen welkom maar respecteer de gastheer.