Het klimaat

Het klimaat

16 februari 2020 Uit Door mvdven

Zo zit je met vrienden wat te kletsen en kom via de normale kletspraat en het weer (Dennis) uit bij het onderwerk klimaat. Een risicovol onderwerp tegenwoordig omdat er zoveel over te doen is.
Iedereen heeft als het om het klimaat gaat wel een eigen mening, al dan niet ingefluisterd door de media.

Samen werken aan een schoner milieu.

Vroeger hadden we last van zure regen, ook hebben last gehad van het gat in de ozonlaag en nu hebben we het CO2 probleem en daarmee de opwarming van de aarde.

De zure regen en het gat in de ozonlaag hebben we waarschijnlijk op gelost want ik hoor er niets meer over.

Waar de zure regen en het gat in de ozonlaag de oorzaak waren voor opwarming van de aarde hebben we daar nu weer een andere oorzaak voor gevonden. De opwarming van de Aarde, ook wel klimaatopwarming of klimaatverandering.

De oplossing? Geen idee!

Dat het klimaat aan het veranderen is lijkt me duidelijk maar als ik in de geschiedenisboeken kijk zien we dat vaker terug. Is het dan de oorzaak van de mens of een cyclus in de natuur. Ik heb er niet voor geleerd en kan het je niet zeggen.

klimaat
Samen werken aan het klimaat probleem.

Maar mijn grootste twijfel is of de huidige oplossingen ook de juiste oplossingen zijn.

  • De oplossingen kosten ons vooral geld, zo kun je nu CO2 neutraal tanken. Je betaald dan wat extra en dan komt de CO2 niet in de lucht? Of tank je dan iets anders dan de rest? Waarschijnlijk komt er ergens een boom extra te staan maar wie controleert dat?
  • Boeren moeten stoppen om de CO2 uitstoot te verminderen maar we willen wel blijven eten dus gaan we ons eten halen in het buitenland. Het eten moet van verder komen en de vraag is of de landen waar het vandaan komt zich wel zorgen maken over het CO2. Is het dus een oplossing of verleggen van de problemen.

Het enige wat ik om me heen zie gebeuren is dat we voor alles meer gaan betalen en dat er iemand beter van wordt van dat extra geld maar er geen garantie is dat met mijn extra geld het probleem wordt verholpen.

Maar ondanks alles ben ik het er mee eens dat we zeker op moeten letten wat we doen met onze aarde, we hebben er tenslotte maar een.