IS-kinderen

IS-kinderen

6 februari 2020 Uit Door mvdven

10 IS-kinderen welke terug gehaald zouden moeten worden naar België krijgen nu 5.000 Euro per kind/per dag omdat de Belgische regering geen actie onderneemt om de kinderen terug te halen naar België.

De advocaat van de families hebben een deurwaarder naar het kabinet van de twee verantwoordelijke ministers gestuurd om goederen (kunstwerken en obligaties) in beslag te nemen.

IS Kinderen
Syrië 

De 10 kinderen zijn tussen de 11 maanden en 7 jaar oud. De Belgische staat moet betalen omdat een rechter eerder een uitspraak heeft gedaan en de staat geen bezwaar heeft aangetekend maar dus ook geen actie heeft ondernomen.

De kinderen kunnen er niets aan doen dat ze IS-kinderen zijn, maar dat de staat nu moet betalen voor een keuze welke de ouders van de kinderen hebben gemaakt om IS-strijders in Syrië te worden gaat me boven mijn pet. Wel dom natuurlijk van de staat om niet in beroep te gaan maar ook niets te ondernemen.

Gelukkig heb ik er geen verstand van en kan er dus ook geen mening over geven, zeker omdat er meerdere zaken spelen zoals hier te lezen. Maar voor de kids een leuke spaarrekening. Ik verdien geen 5.000 Euro PER DAG.