Jacuzzi soap deel 3

Jacuzzi soap deel 3

19 september 2020 Uit Door mvdven

Begin dit jaar na besloten een jacuzzi aan te schaffen, iets wat ik jaren wilde. Heerlijk met 100e bubbels en wat jetstreams genieten in eigen tuin.

Zo gezegd, zo gedaan na het opzetten wat niet zoveel voorstelde wachten tot de nodige liters water waren toegevoegd en het water op temperatuur was. Het bubbelbad is voorzien van  waterontharder en een zoutwatersysteem dus toevoegen van chloor is niet nodig .

Nou toen begon het genieten wat ook enkele dagen is gebeurd echter begon de pomp steeds meer herrie te maken en werd er geen chloor geproduceerd door het zoutwatersysteem. Dat was nog niet alles want het bad liep naar mijn idee steeds sneller leeg. De handleiding meerdere malen doorlopen en het bad uiteindelijk maar leeg laten lopen om te zoeken naar een lek welke ik tot op heden nooit heb kunnen vinden. Wel alle aansluitingen extra gecontroleerd in de hoop dat dit in combinatie met vers water en nieuw zout de oplossing zou bieden.

Helaas was dit niet het geval waarna we bij de leverancier(Intex) een ticket hebben aangemaakt met de nodige over en weer communicatie waarbij ik zelf steeds maar weer handelingen moest uitvoeren, foto’s en filmpjes moest maken in de hoop er zo achter te komen waar het probleem zat.

Uiteindelijk heb ik een nieuw jacuzzi ontvangen omdat het eerste bad steeds sneller leeg liep en nu dagelijks bijgepompt moest worden. Binnen een week het nieuwe bad ontvangen en weer het ritueel voor de 4e keer kunnen doorlopen met het vullen en opwarmen van het bad en wederom de nodige hoeveelheid zout toevoegen.

Stukkie uit de jacuzzi om aan te tonen dat hij onklaar is gemaakt alvorens de nieuwe te ontvangen.

Helaas! Ook dit bad bleek lek! Wederom filmpje moeten opsturen en het tweede bad onklaar moeten maken door er een stuk uit te knippen en als bewijs een foto op te sturen.

Eindelijk ook de bevestiging gekregen dat het deel wat verantwoordelijk was voor de omzetting van zout naar chloor toch wel kapot was en deze samen met het DERDE bad zou worden toegezonden.

Ook liep er nog de klacht van de herrie van de pomp, hier moest ik nogmaals een filmpje van maken waarbij het geluid te horen was echter omdat bad twee al weer opgeruimd was kunnen we dat filmpje nu was gaan maken.

Bad inmiddels is het bad weer gevuld en opgewarmd en wederom nieuw zout toegevoegd. Nu even afwachten of de tests trips wel een chloorwaarde aangeven en het bad niet leeg loopt. Zoals alles dit jaar gaat er veel fout en het zou me ook niet verbazen als ook het derde bad lek zou zijn.

Inmiddels ben ik er al wel klaar mee met dat gebubbel. Van de maanden dat ik het bad heb slechts enkele dagen kunnen genieten. Door de herrie van de pomp zelfs de nodige geluidsisolatie aangebracht in de serre om de overlast voor de buren te verminderen.

Het ergste is dat die overlast niet de bubbeltjes zijn voor die paar keer in de week maar gewoon de irritante brom (welke steeds erger lijkt te worden) van de pomp.

We wachten de reactie op het filmpje maar weer af.