Lang leven de CORVID19

Lang leven de CORVID19

22 april 2020 Uit Door mvdven

Wat duurt het toch allemaal lang deze CORONA maatregelen. Ik begrijp het, snap het en ondersteun het maar het blijft lang duren. Gezondheid is natuurlijk het belangrijkste wat we hebben maar vrijheid zit daar wel heel dicht tegenaan en die hebben we nu niet.

Over enkele dagen vieren we onze vrijheid, vrijheid na een oorlog. Hopelijk vieren we over enkele maanden wederom vrijheid maar dan van corona.

Ik hoorde enkele mensen op leeftijd zeggen dat de tijd van NIET vrijheid in de oorlog minder erg was dan nu. Ze missen kinderen en kleinkinderen en gaven aan liever corona te krijgen dan te sterven in eenzaamheid.

Nou geloof me, je moet dan echt een keer slikken als je dat hoort.

Wel een beetje vreemd is het dat de tandarts of mondhygiënist gewoon vol gas aan de gang mag(blijven) maar een kapper of pedicure niet. Volgens zijn hangen die vlak voor je gezicht en kunnen een kapper of pedicure gewoon de zelfde “veiligheidsmaatregelen” nemen als de tandarts of mondhygiënist op een veiligere afstand (kapper toch snel een arm lengte afstand dat zie ik de tandarts niet graag doen). Voordeel voor de zorgverzekeraars is dat zij in ieder geval inkomsten behouden…

Voorlopig wachten we nog maar even af en houden we ons aan de regels (toch?). Het zal steeds moeilijker worden als het langer gaat duren en ook het weer steeds beter gaat worden maar hoeveel keuze hebben we?