Motorpech Suzuki/Beekman

Motorpech Suzuki/Beekman

3 augustus 2020 Uit Door mvdven

En dan is het woensdag 15 juli, het moment dat je wilt gaan varen en er achter komt dat de motor niet wil starten. Een nieuwe Suzuki motor met amper 10 vaaruren dus maar even naar de winkel voor een check. Gelukkig hebben we de motor gekocht vlakbij ons camping adres dus in 13 minuten waren we ter plaatse bij Beekman in Goes.

Natuurlijk niet nagedacht over een mogelijke pauze dus nog even staan wachten onder het genot van een bekertje water. Uiteindelijk mochten we de motor achter laten en zouden we een belletje krijgen als er meer bekend was.

Op donderdag een telefoontje gekregen, er was spraken van een vastloper en dat zou mogelijk onze eigen schuld zijn omdat de motor nat geworden zou zijn. Om wat duidelijkheid te krijgen toch maar even naar de winkel gereden om het verhaal nogmaals aan te horen.

Er was dus een cilinder/zuiger of hoe z’n ding ook mag heten kapot maar omdat niet was uit te sluiten dat dit door eigen toedoen is gebeurd konden ze nog niets zeggen over eventuele garantie. En dat voor een motor van nog geen jaar oud en slechts 10 vaaruren. Maar ja ze zouden contact opnemen met #Suzuki en we kregen een leenmotor mee zodat we toch konden varen. Nou de leenmotor werkte prima, was alleen een langstaart wat de vaareigenschappen niet ten goede kwam maar beter iets dan niets…

Vrijdag nog even gebeld of er al iets bekend was, er was een mailtje gestuurd naar #Suzuki maar de kans dat er die dag een reactie zou komen was klein omdat de contact persoon mogelijk niet aanwezig zou zijn (effe bellen dan?) dus maar weer wachten.

Dinsdag weer even gebeld, druk druk druk dus zou teruggebeld worden…

Woensdag een telefoontje… “Ik moest u bellen?” Ja, of er al iets bekend is? “Nee nog niet, zal eens gaan informeren” Oke. ik krijg dan iets te horen? “Ja, ik bel terug”.

Vrijdag zelf nog maar even gebeld, nou “joepie” het is een garantie geval en de onderdelen zijn besteld (na bijna 1,5 week). De verwachte leverdatum 31 juli (laatste dag vakantie). Maar een geluk, ze gingen nog even contact opnemen met #Suzuki in verband met de leverdatum en ja hoor ze zouden me nog even iets laten weten.

En geloof het of niet, ik ben terug gebeld echter wel een week later met de mededeling dat de motor klaar stond! Dus snel in de auto naar Goes om de motor op te halen en in de avond nog een proefvaart te kunnen maken.

Natuurlijk ook nog even om uitleg gevraagd wat er nou kapot was en hoe dat heeft kunnen gebeuren. Nu blijkt het zo te zijn dat er bij modellen tot 2018 water vanuit het staartstuk terug in de motor kon lopen. Echter bij mijn model 2020 zou dat niet meer moeten kunnen echter dus wel. Als je de motor na gebruik te snel op zijn kant zou leggen kan er dus water terug in de motor lopen.

Nu ben ik natuurlijk maar een “leek” maar het is toch raar dat een buitenboord motor waarmee je op het water vaart kapot kan gaan van water 🙂

Op de vraag hoe ik dat als klant had moeten weten kon niet echt uitleg worden gegeven. Ook nog even mijn frustratie geuit over de slechte communicatie en de beloofde terug bel afspraken (Tja druk). Maar vooral dat ik het erg slecht vind om al bij voorbaat te gaan zeggen dat het misschien geen garantie is omdat we zelf wat fout gedaan zouden kunnen hebben…

Mijn advies: Behandel de klant als klant. Geef aan dat je op zoek gaat naar de storing en samen met #Suzuki op zoek gaat naar de oplossing en er zo snel mogelijk contact met je opgenomen gaat worden. Als het probleem bekend is bestel dan gewoon de onderdelen zodat de klant zo snel mogelijk weer plezier kan hebben van het product. Dat is service, en niet eerst een week wachten op een reactie van #Suzuki en dan pas gaan bestellen. Maar dat is mijn idee..

Al met al heb ik in mijn 3 weken vakantie toch een uurtje met mijn eigen motor kunnen varen en moet ik er wel bij zeggen dat ik de laatste week een “nieuwe” #Suzuki kortstaart motor als leen motor had kunnen krijgen maar deze had dan verzekerd moeten worden e.d. en had weinig behoefte dit in mijn vakantie allemaal te moeten gaan regelen.

#Beekman #Goes #Suzuki #buitenboordmotor #cilinder #service #aftersales