Soundbar deel 1,2 en 3

Soundbar deel 1,2 en 3

6 december 2020 Uit Door mvdven

2020 is een jaar om snel te vergeten, het jaar van corona en van veel pech. Zo ook mijn mijn soundbar. Zo kreeg ik van mijn werkgeven een bol.com envelop met een leuke attentie voor mijn inzet.

Wat ik al een tijdje wilde hebben was een soundbar voor bij de televisie, een overbodige luxe dus eigenlijk altijd maar uitgesteld. Nu met de bonus van de baas een ideaal moment om toch maar te gaan bestellen.

Woensdag 25 november was de dag van bestelling en de levering zou zijn op vrijdag de 27e waarbij ik de 26 een mailtje zou krijgen met een dagdeel van levering. Mailtje niet gehad maar gelukkig de gehele dag iemand thuis.

En dan loop je even naar boven om iets te pakken en hoor je de brievenbus klepperen. Snel naar beneden maar niets te zien, buiten kijken en niets te zien maar wel een wit stukje papier aan de buitenzijde van de brievenbus.
“Wij zijn bij u langs geweest maar hebben u niet thuis getroffen” WHAT!

Soundbar drama
Soundbar drama

Hoeveel moeite hebben ze gedaan? Nog geen minuut naar de zolder geweest maar ja, kan gebeuren. Er stond gelukkig een telefoonnummer op dus snel bellen dan kan ik nog naar de bezorger toe rijden of zo… Nou nee er waren nog 7 wachtende voor me. En na ruim 12 minuten was ik de eerstvolgende in de rijd… TUUUT TUUUUT TUUUT verbinding verbroken!

Al met al een uur later nog eens gebeld met slechts 4 wachtende voor me en een aardige servicedesk medewerker welke het vervelend vond maar veel meer dan een nieuwe levering zat er niet in. De medewerker gaf aan dat het niet eerder zou gaan lukken dan de eerstvolgende dinsdag 2 november.

Maar het komt goed!! 1 november een bericht van TNT Post dat mijn zending is aangemeld voor levering op 2 november dus alles lijkt goed te gaan.

2 November geen zending en op de App de melding wel aangemeld maar niet ontvangen. Dus maar even bellen, ook nu slecht 7 wachtende voor me.
De zending was niet meegegeven omdat de levering door de drukte van Back Friday en Cyber Mondey langer zou duren via TNT dan met hun eigen bezorgdienst.

Dinsdag dus weer een dag voor Jan met de korte achternaam zitten wachten maar het zou echt goed komen op vrijdag 4 december zou de eigen bezorgdienst de zending af komen leveren en in de avond daarvoor zou er een mailtje komen met het tijdvak.

YES op donderdag avond een mailtje echter niet met een tijdvak maar de mededeling dat er een telfout is gemaakt en mijn product niet aanwezig is in het magazijn???? Vraag me dan toch af wat die eerste bezorger bij zich had toen hij aan de deur stond en wat ze af wilde leveren via TNT.

Vrijdag toch nog maar even gebeld en toen brak mijn schoen, ik kreeg een man aan de lijn (Paul “doet er niet toe”) welke vergat dat hij werkte voor de klantenSERVICE. Ik heb niet snel een hekel aan mensen maar deze kreeg het binnen 30 seconden voor elkaar. Dammm hij zou maar voor je bedrijf werken.

De servicedesk bepaald de uitstraling van uw bedrijf zou je zeggen…

Al met al had ik gewoon pech en ging hij niet in op vragen e.d. zijn systeem gaf aan “GEEN VOORRAAD” dus pech. Dat mijn zending al 2x geleverd zou zijn en dus al uit de voorraad was vond hij niet interessant.

Een geluk op 9 december komt er een nieuwe voorraad en uiterlijk donderdag heb ik mijn bestelling dan alsnog in mijn bezit. Als de vrachtwagen woensdag dan maar op tijd is anders zie ik de bui al hangen.

En ja, natuurlijk heb ik pech dat in de dagen NA mijn bestelling een Black Friday en Cyber Mondey zaten en last hebben van corona. Cancelen was ook een optie maar het zelfde product is nu ruim € 170,- duurder dus daar wil ik dan wel weer even op wachten maar in het kader van pech… Yep.

[UPDATE] En ja hoor op 9 december een berichtje dat de vrachtwagen nog niet was geweest en donderdag dus niet zou gaan lukken. Of ik nog even mijn telefoonnummer door wilde geven zodat de chauffeur me kon bellen(pas 2x gedaan). En geloof het of niet VRIJDAG was er een telefoontje van de chauffeur. Hij was er over 5 minuten en het is gelukt!!!

Ik heb mijn soundbar binnen en alles werkt, zo blij als een kind 🙂