Wat denk jij?

Wat denk jij?

16 mei 2020 Uit Door mvdven

Corona, wat denk jij? Een vraag die ik dagelijks hoor en welke mensen zichzelf ook steeds vaker gaan stellen. Wat denk ik over deze crisis?

Zoals in een vorig bericht beschreven is het nogal wat, vele mensen zijn wereldwijd overleden aan het corona virus. Op het moment van schrijven zijn er wereldwijd ruim 307.736 personen overleden aan corona en maar liefst 4.543.975 bevestigde besmettingen.

Maar ook in Nederland liegen de cijfers er niet om, 43.681 positief geteste personen, 11.492 ziekenhuisopnames en 5.643 overleden personen volgens het RIVM. Cijfers welke maar blijven oplopen en dat geeft mensen angst.

Niet al de positief geteste personen hebben ernstige klachten gehad, niet al de opgenomen patiënten hebben lang in het ziekenhuis gelegen of ook maar de incentive care gezien. Hoe erg ook zou een groot deel van de overleden personen ook zonder corona binnen afzienbare tijd gestorven zijn. Dus hoe moet ik die cijfers lezen?

Ik moet zeggen dat ik het lastig vind. Ik hou me aan de regels en zal dit ook zeker blijven doen maar ergens blijf ik een twijfel houden. Kijk maar eens naar onderstaande video. Deze geeft ongeveer aan wat ik bedoel.

Ik weet natuurlijk niet of de goede man echt longarts is maar hij geeft mijn gevoel goed weer. Ik voel me echt geen “alu hoedje”, “doomdenker” of wat dan ook maar als mens moet je naar mijn idee zelf blijven denken en niet alles geloven wat een ander zegt en daarbij mag je best wel eens tegen de stroom in.

Voor corona moet alles aan de kant, komen we onze huizen minder uit en is alles wat leuk is (pretpark, bioscoop, festival, uiteten, enz…) verboden of beperkt. Maar hoe zit het met bijvoorbeeld malaria?

Malaria versus Corona

Jaarlijks worden ruim 216.000.000 miljoen mensen ziek door malaria.

– Elke week sterven 10.000 kinderen – jonger dan 12 jaar – aan malaria.
– Malaria veroorzaakt elk jaar 450.000 doden.
– Elk jaar raken ruim 80.000 kinderen jonger 5 jaar levenslang gehandicapt.
– Ongeveer de helft van de wereldbevolking loopt het risico besmet te raken met malaria.

Naar mijn idee doet malaria totaal niet onder voor corona echter speelt malaria zicht voor 90% af in Afrika. En dat is toch weer net iets verder weg van onze westerse beschaving en is de haast voor een vaccin niet zo hoog.

#durftevragen #durftespreken maar vooral #durfzelftedenken