Wat moet je nu geloven?

Wat moet je nu geloven?

6 augustus 2020 Uit Door mvdven

Wie kent de site NU.NL nu niet in Nederland, een site met het actuele dagelijkse nieuws met een overzichtelijke site en fijne app. De laatste tijd houd NU.NL zich ook bezig met waarheidsvinding. De site controleert beweringen op hun betrouwbaarheid.

Zo kom een een waarheidsvinding project tegen op NU.NL over of er dit jaar wel een griepgolf was geweest en of sommige COVID-19-sterfgevallen niet eigenlijk griepslachtoffers waren.

Ze rekenen daarbij negatief af op een complotwebsite welke aan zouden geven dat veel griepdoden ten onrechte zijn aangemerkt als coronadoden.

Het gekke is dat de complot website toch wel enkele opvallende argumenten geeft. Natuurlijk kun je “alles” wel zo in een jasje gieten dat iets waar of niet waar lijkt maar zou dat misschien ook gebeuren door andere dan alleen de complotwebsites?

Volgens de geleerde een complot website maar zet je wel te denken.

We zullen de waarheid misschien nooit horen, of er later over kunnen lachen maar vond het eigenlijk wel een leuke site met die complot theorieën. Er stonden best artikelen bij waar een kern van waarheid is zou kunnen zitten.

Eigenlijk wel grappig dat een NIEUWSSITE gaat bepalen wat echt nieuws is en wat fake nieuws is. Kijk eens naar titels van nieuws berichten ze roepen allemaal om aandacht en in het verhaal valt het allemaal wel mee. Het is allemaal te doen om aandacht en daarmee om geld. Of het nieuws nu werkelijk alleen waarheden brengt of goed “verkopend” nieuws…

Maar ja… Wie ben ik.