Niersteen

Niersteen

18 maart 2021 Uit Door mvdven

En dan is het woensdag avond 10 maart, lekker rustig avondje op de bank maar last van mijn rug. Niets speciaals gedaan dus eigenlijk maar vreemd. Misschien het thuiswerken dat zijn tol begint te eisen maar enkele uren later herkende in de pijn NIERSTEEN !

Enkele jaren geleden ook eens last van gehad, z’n pijn dat ik de zelfde dag nog een dubbel-J katheter kreeg en snel weer zonder pijn naar huis kon gaan. Enkele weken later werd de katheter verwijderd en heb ik jaren nergens last van gehad tot de bewuste woensdag avond.

Een paar Paracetamol en een Diclofinac waren voldoende om de nacht door te komen, de klachten waren niet zo heftig als in het verleden. In overleg met de huisarts zouden we het proberen vol te houden met de Diclofinac en paracetamol echter op vrijdag morgen toch nog maar even contact met de huisarts omdat de pijn flink was toegenomen. Oxycodon zou de redding worden echter in de avond was het niet meer te doen en contact met de huisartsenpost even langs mogen komen.

De mix van Paracetamol, Diclofinac en Oxycodon werd aangevuld met een Morfine spuit en een spuit waarbij de urineweg iets zou uitzetten (of zoiets) al met al nog net geen roze olifantjes maar aardig voldaan van medicatie weer naar huis waar ik een paar uur goed geslapen heb. Echter nadat de Morfine was uitgewerkt en mijn tempratuur opliep toch nog even gebeld en weer moest ik langs komen bij de huisartsenpost. Een controle en aanpassen van de medicatie als resultaat.

Inmiddels weer een paar dagen verder waarbij de pijn inmiddels beter houdbaar was omdat de pijn langzaam vanuit de nieren onderweg was naar de blaas. Zo eigenwijs als ik ben dus maar afbouwen van de medicatie en dat beviel eigenlijk wel prima. Maar waarschijnlijk had de niersteen een tijdelijke halte gevonden en besloten na bijna een dag rust zijn route weer te gaan vervolgen. Ook had ik al een idee dat er in de nieren nog een steen meer lag te vervelen nou dat was zeker het geval. Weer naar de huisarts, overleg en afspraak bij de uroloog.

Inmiddels zijn we een week verder en is het zonder een mix van medicatie niet vol te houden, wat een ellende. We gaan echter voor de “natuurlijke” weg van afvoer en mag de 25e terug naar de uroloog voor een scan. Tot die tijd medicatie. Stiekem wat minderen is meteen weer afgestraft… Ze zijn er nog… Dus houd ik maar even mijn gemak maar hoop toch langzaam weer wat te kunnen gaan doen.

Nadeel van de Oxycodon is dat het de stoelgang niet bevorderd dus dagelijks Macrogol om dit probleem op te lossen. Maar het grootste nadeel van de medicatie is toch wel het suf en duizelig zijn. Even naar de TV kijken gaat wel maar focus op laptop of PC is lastiger. Dit berichtje was mijn eerste testje, later maar eens inloggen op het werk om te kijken of ik iets met mijn mail kan gaan doen zal een tellertje op 214 staan…

Wat een ellende “niersteen”.